Ресторант Петлето – център

на

„Петлето” е един от ресторантите, в които сме вложили много енергия и идеи. Заведението се намира на улица „Неофит Рилски”, приютено в софийска стара двуетажна къща.
Стартирахме проекта в тясно сътрудничество със собствениците, които вече имаха своите идеи за визия, а също разполагаха и с добър вкус.
Работата ни по този обект беше много разнообразна. Първоначално проектирахме първия етаж, както и зимната и външната градини. Традиционно за нас използвахме много и разнообразни декоративни мазилки, като в някои от тях вплетохме релефни изображения на стари лози.
Основната част на ресторанта направихме без традиционния бар, а като отворена домашна кухня. По средата й създадохме кухненски остров, в който скрихме хладилниците. Пред рафтовете за алкохол направихме движещи се дъски за писане.
Почти целият ресторант опасахме с цветна ламперия, като всяка една дъска боядисахме отделно с 2-3 слоя различни байцове – така постигнахме препратка към ярките цветове на петела.
Сложихме и избелено дърво по таваните с изкуствени греди. На една от централните стени очукахме старата мазилка, за да разкрием тухлата, в която издълбахме логото на ресторанта. Декорирахме стената с медни тигани.
Реконструирахме част от старите мебели, преправихме и лампите, като им придадохме нова, свежа визия. Естествените ниши преобразувахме в шкаф за вино и полици. Заедно със собствениците избрахме нови тапицерии на съществуващите дивани, добавихме и ретро мебели и аксесоари.
На втория етаж на ресторанта продължихме визията на заведението, като направихме и стена от камък. Добавихме поръчкови мебели, изработихме специален шкаф за вино и витражи със скрито осветление. Направихме и високи дървени цветарници, които помогнаха за отделянето на ресторанта на сепарета.
Същевременно преработихме стълбището на къщата, коридора на двора и визията на градината. Изработихме и логото на ресторанта. Разбира се, свършихме и множество невидима работа по обекта, за да се стигне до крайното му изпълнение.
Ето така се зароди „Петлето” на „Неофит Рилски” – ресторант със специфичен облик и характер, чудесна кухня и локация. Място, което трябва да се посети задължително.

 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s