Строежа

на

„Строежа” е не само клуб, но и марка, носеща близо 20-годишна история. Затова гордостта ни беше голяма, че именно на нас се довериха за проектирането и изграждането на новия му дом на улица „Леге” в София.

Започнахме от абсолютно голи стени. Съборихме тавана, открихме оригиналните тухли на част от стените и след много рязане и къртене започнахме да изграждаме.

Най-голямото предизвикателство беше да използваме възможно най-много материали от стария клуб и да го пренесен на новото му място, за да запазим максимално духа на заведението. Използвахме всичко, което подлежеше на преработка – тръби, плотове, мрежи, плоскости, лампи… Претворихме ги в бар, маси, шкафове и осветление по наш дизайн.

За акцент проектирахме и изработихме специална огромна въртяща се лампа над бара. За нея използвахме части от стара пералня, двигател от барбекю, вериги от мотор и много специално проектирани за целта части. Целият бар сглобихме от стари елементи, носещи история, с оригинални преработени плотове. Изработихме масите така, че визията им да е изцяло подчинена на бара.

Обособихме сцена; изкъртихме колоните до оригиналния бетон; покрихме част от стените с патинирани мазилки, стара мрежа и табелки със снимки; изрязахме огромен надпис с името на клуба на CNC машина; преустроихме тоалетните; обособихме офис, както и гардероб…

За да напомним за новото старо начало, използвахме за декорация на някои от стените много от плакатите за събития, които са се случвали в клуба през близо 20-годишната му история.

Ъндърграунд визията на заведението допадна не само на старите фенове на клуба, но и на новото поколение, което откри в „Строежа” своят втори дом. За нас от „Аинтериор” той е такъв отдавна.

 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s