Qftetaria

на

Ресторант „Кюфтетария” се намира в центъра на София, на улица „Ангел Кънчев” 1.
Екипът ни в сътрудничество с част от персонала на заведението го преустрои от нощен клуб в уютен градски ресторант.
Идеята ни беше визията му да има препратка към американската архитектура от края на миналия век – с много нитове, специално проектирани и изработени дограми, маси и имитация на греди – всичко от метал. Използвахме и много от т.нар. „военно зелено” в комбинация с тухли и чист бетон. Направихме специално проектирани и изрязани на лазер лампи, продължаващи визията на масите, бара и дограмата.
Барът преобразихме изцяло, като дори направихме плота му от истинска медна ламарина. Нея използвахме и в повърхностите в тоалетните и във вратите на кухнята. Самите тоалетни променихме изцяло, както и входната врата, като добавихме навсякъде малки акценти.
За плотовете на масите и щорите успяхме да намерим автентично старо дърво, чиято визия и текстура дава много по-различно усещане от обработеното.
Реконструирахме стар шкаф и го превърнахме в специално място за вина. Декорирахме стените с много изработени от нас табели с различни послания.
Проектирахме и меката мебел изцяло в ретро духа. За откритата част предпочетохме класиката – състарена ламперия и тухлени стени.
Направихме огромна дървена табела с името на ресторанта, която поставихме на входа на заведението, за да спомогнем за налагането на марката. Именно с тази цел брандирахме и част от масите, бара, входната врата и някои от картините в обекта.
В момента ресторантът набира скорост и вече може да се похвали с първите си ревностни фенове, сред които сме и ние.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s